Aktualni događaji | 23/11/23

KONCERT elektronske glazbe za VIBRAFON I BUBNJEVE u izvedbi gl. dvojca DIGITAL TWIN!

25/11/23 - 25/11/23 20:00

U subotu, 25. studenoga s početkom  u 20.00 sati, u Maloj dvorani Kulturnoga centra Osijek održat će se koncert suvremene autorske elektronske glazbe za vibrafon i bubnjeve u izvedbi glazbenog dvojca Digital Twin: udaraljkaša Filipa Merčepa i bubnjara Boya van Ooijena.

Koncert je ujedno i glazbeno finale projekta „Videoigranje s umjetnošću“ koji se od 21—25. studenoga održavao u Kulturnom centru Osijek. Preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Osijeka posjetilo je interaktivnu izložbu te sudjelovalo na radionicama na kojima su učenici mogli vidjeti i isprobati nove pristupe spajanju tehnologije i umjetnosti: služeći se konzolama za videoigrice i mobitelima kako bi stvarali glazbu te pravim glazbenim instrumentima kako bi pokretali videoigrice. Cilj izložbe bio je pokazati djeci i mladima kako da razmišljaju o svojim mobitelima i igraćim konzolama kao o instrumentu koji se može koristiti u vlastite kreativne svrhe.

Projekt se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Zaklade Kultura nova, a nakon Dubrovnika, zagrebačkog Lisinskog, Virovitice, Zaprešića, preko Osijeka, ide u Zadar i nastavlja svoje glazbeno putovanje po Hrvatskoj.

Filip Merčep i Boy van Ooijen glazbeni su dvojac koji djeluje pod nazivom Digital Twin. Obojica mladi, ali iskusni glazbenici, majstori svog instrumenta, stvaraju i svoju autorsku,  elektronsku glazbu koju će predstaviti na koncertu u subotu u 20.00 sati u KC-u. Ulaz je slobodan!