Aktualni događaji | 10/07/23

Književne večeri OLJK-a: Razgovaramo s ROMANOM PAVIĆEM o njegovom novom romanu "KAMIKAZE"!

08/07/23 - 08/07/23 19:00

Roman Pavić vrhunski je kirurg, doktor znanosti, profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku, branitelj, ali i sjajan književnik,
k tome i Osječanin. Dosad je objavio dva romana: Pozdrav iz Staljingrada (Fraktura, 2022.) i Kamikaze.
Kamikaze su njegov najnoviji roman objavljen u veljači 2023. godine u izdanju Frakture, a bit će predstavljen publici Osječkog ljeta kulture u subotu, 8. srpnja s početkom u 19.00 sati u Lapidariju Muzeja Slavonije.

U ugodnoj atmosferi književnih večeri OLJK-a u Lapidariju Muzeja Slavonije, razgovore ugodne s autorom Romanom Pavićem vodit će književnica Ivana Šojat, a pridružit će im se i urednik izdanja Sead Serdarević. Ulaz je SLOBODAN.

„…Besmisao žrtvovanja za vojne ambicije, velika ljubav, precizno i točno opisana atmosfera Japana u Drugome svjetskome ratu te fanatizam generala i ministara koji ne mare za ljudske sudbine, već samo za veliku povijest, teme su antiratnog romana Kamikaze. Roman Pavić ispisao je univerzalnu priču o ljubavi i prijateljstvu, o odanosti ljudskim i moralnim idealima, a ne onima domovine i dužnosti. Kamikaze su istinska posveta svima onima koji su u najtežim vremenima izabrali humanost i vjernost.“ (O knjizi…iz predgovora izdanju).