Aktualni događaji | 11/07/23

KNJIŽEVNE VEČERI OLJK-a: Razgovaramo s Igorom Belešom o njegovu novu romanu "LISTANJE KUPUSA "!

15/07/23 - 15/07/23 19:00

Književne večeri Osječkog ljeta kulture u subotu, 15. srpnja u 19.00 sati u Lapidariju Muzeja Slavonije predstavit će jednog domaćeg autora i njegov novi roman, oba vrijedna naše nepodijeljene pažnje.
„Listanje kupusa“ najnoviji je roman Igora Beleša koji se u maniri popularnog serijala „Stranger things“ ili pak kultnog filma „Stand by me“(Ostani uz mene) bavi ratnim razaranjima u njegovom rodnom Borovu Selu devedesetih. Priča je to o pet jedanaestogodišnjaka: Zoranu, Bojanu, Draganu, Goranu i Nikolini, koji svoje djetinjstvo u radničkom Borovu naselju u ljeto 1991. provode čitajući stripove, gledajući filmove, slušajući glazbu, jureći biciklima, i za prvim poljupcima.  Kad počnu primjećivati kako iz školskih klupa i njihovog naselja sve češće nestaju djeca i čitave obitelji, družina prijatelja baca se u rješavanje misterija nestalih. U noćima u kojima se sve češće čuju sirene i pucnjevi ratnih razaranja, njihovo se djetinjstvo iz idiličnog i bezbrižnog počinje mijenjati u „triler“ ratne stvarnosti.

Igor Beleš rođen je 1978. godine u Borovu naselju, odrastao je u Crikvenici, a danas živi i radi u Rijeci. Nakon prvog romana  „Svitanje na zapadu“ (Katapult, 2012.), njegov drugi roman „Listanje kupusa“ objavljen je u izdanju Hena.com 2023. godine. S Igorom Belešom o njegovu životu, radu i romanu razgovarat ćemo u sklopu književnih večeri OLJK-a u subotu, 15.7. s početkom u 19.00 sati u ugodnoj atmosferi Lapidarija Muzeja Slavonije. Ulaz SLOBODAN.