Aktualni događaji | 27/06/22

Jazz na Krovu KC-a: MAURO SIGURA KVARTET feat. LUCA AQUINO

28/05/22 - 28/05/22 21:00

Talijanski jazz sastav Mauro Sigura Kvartet u subotu, 28.5. s početkom u 21 sat, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek održat će jazz koncert i predstaviti svoj hvaljeni album Terravetro kojeg su snimili s poznatim talijanskim trubačem Lucom Aquinom.

Na krovnu terasu Kulturnog centra Osijek stiže nam suvremeni europski jazz u izvedbi talijanskog Kvarteta vrhunskih glazbenika, predvođenih poznatim oudistom Maurom Sigurom, pojačanih jednim od najtalentiranijih talijanskih trubača Lucom Aquinom.

Luca Aquino pripada samom vrhu talijanskih glazbenika - poznat po svom jedinstvenom zvuku, Aquino je odrastao pod glazbenim utjecajima Milesa Davisa i Cheta Bakera (zbog čega je „zaradio“ nadimak Milesovog apostola), omiljenih mu Doorsa, ali i Jefferson Airplanea, Little Stevena i Muddy Watersa zbog čega u svojoj glazbi zastupa sve žanrove, uključujući jazz, hip-hop pa i grunge. Pozornicu pariške Olympije dijelio je sa Stingom, Richardom Boneom i Raul Midonom, radi jedinstvene glazbene projekte s gostujućim glazbenicima iz Italije i inozemstva, a 2016. lansirao je i brend vrhunski ručno izrađenih trubi sa svojim (glazbenim) potpisom.

Mauro Siguro Kvartet u instrumentalnom sastavu: kontrabas, klavir, bubnjevi, oud i Luca Aquino kao solist na trubi, predstavit će svoj zajednički album Terravetro na kojem uspješno spajaju melodije inspirirane Mediteranom i suvremeni europski jazz. Oud i truba posebno dobro (pre)nose tu mediteransko- europsku atmosferu, koja je i nama glazbeno dobro poznata. Mauro Sigura Kvartet i Luca Aquino stižu u Osijek, na krovnu terasu Kulturnog centra Osijek, 28 svibnja s početkom u 21.00 sat. Ulaz SLOBODAN.

Koncert je organiziran u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.

28.5.2022/21.00 sat/ Krovna terasa Kulturnog centra Osijek

MAURO SIGURA KVARTET feat. LUCA AQUINO

MAURO SIGURA KVARTET:
MAURO SIGURA, oud
GIANFRANCO FEDELE, klavir
ALESSANDRO CAU, bubnjevi
TANCREDI EMMI, kontrabas

SOLIST:
LUCA ACQUINO, truba