Aktualni događaji | 20/01/22

Izložba "MIRKO ILIĆ: Iz povijesti ljudske gluposti-Dizajnerska povijest svijeta"

28/01/22 - 18/02/22 19:00

U petak, 28. siječnja s početkom u 19 sati u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek otvara se izložba Mirko Ilić: Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta, panoramski prikaz rada istaknutog grafičkog dizajnera Mirka Ilića od plakata, preko novinskih naslovnica i ilustracija do stripova, remiksiranih kao priča o posljednjih 120 godina ljudske povijesti.

Izložba Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta, u kustoskoj koncepciji Marka Goluba, oslanja se na komunikacijsku snagu dizajna i ilustracija Mirka Ilića, njihovu sposobnost da na vizualan način artikuliraju problematiku nekih od najkompleksnijih društvenih i političkih tema našeg i prošlih vremena.  Kao dizajner, art direktor, i ilustrator za brojne novine i magazine – Polet, Start, Danas, Panorama, Time, New York Times, Wall Street Journal i druge – Ilić je ostavio snažne vizualne komentare na aktualna društvena i politička zbivanja u vremenskom rasponu od početka svoje karijere u drugoj polovici 1970-ih sve do danas.

Kulturni centar Osijek ugostit će ovu sjajnu izložbu u organizaciji Hrvatskog društva dizajnera koja nakon Zagreba, Pule, Siska, Bihaća i Splita, na inicijativu Dizajnerske inicijative Osijek, dolazi u Osijek!
Otvorenje izložbe održat će se u petak, 28. siječnja s početkom u 19.00 sati u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek, a izložba ostaje otvorena do 18. veljače.

Ulaz na izložbu je SLOBODAN, od ponedjeljka do subote 10-20 sati, uz predočenje COVID potvrde na ulazu Kulturnog centra Osijek.

Više o izložbi pogledajte na blogu Hrvatskog dizajnerskog društva:
http://dizajn.hr/blog/mirko-ilic-kulturni-centar-osijek/

 

MIRKO ILIĆ: Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta
Galerija Kat, Kulturni Centar Osijek

Ul. Kneza Trpimira 2/A
28.1. – 18.2.2022.
radno vrijeme:
pon – sub, 10 –20 h
Ulaz je slobodan

Autor izložbe, tekstova i postava: Marko Golub
Stručni suradnik i grafički dizajner:
Dejan Kršić
Organizacija izložbe u Osijeku:
DIO, Kulturni centar Osijek, Hrvatsko dizajnersko društvo
Koordinacija:
Marko Golub, HDD • Mihael Tomić, DIO/OSC
Produkcija izložbe:
HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo / HDD galerija
Sponzor tiska:
Arskopija

Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu Grada ZagrebaZaklade Kultura nova, Osijek Software Cityja, Kulturnog centra Osijek i AgramLife.

kulturni-centar.hr
dio.community
www.dizajn.hr

Naslovna fotografija: Darko Škrobonja