Aktualni događaji | 07/10/22

Izložba IVANA ŠEREMETA u Galeriji KAT

10/10/22 - 07/11/22 19:00

U ponedjeljak, 10. listopada s početkom u 19 sati u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek, bit će otvorena izložba „Ironija kao modus vivendi“ hrvatskog konceptualnog umjetnika Ivana Šeremeta.

Ivan Šeremet priznati je hrvatski konceptualni i multimedijalni umjetnik. Rodom iz Slavonskog Broda u kojem živi i radi, u svom radu  opservira prostor u kojem živi. Svoja osobna iskustva pretače u umjetnički rad i provlači kroz njih distancirani humor, ali i izražava porugu prema nekooperativnom okruženju.

Iza njega je tridesetak samostalnih izložbi, između ostalih i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci…, ali i niz skupnih izložbi, kako u Hrvatskoj, tako i  u inozemstvu- Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti, njemačkom Kasselu…
Jedan je od izbornika 20. Slavonskog biennalea u Osijeku.

Na izložbi u Osijeku, Šeremet će predstaviti svoju izložbu „Ironija kao modus vivendi“, a riječi Zlatka Kozine u predgovoru izložbe najbolje opisuju Šeremeta kao umjetnika, ali i srž izložbe koja će u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek biti otvorena za posjetitelje sve do 7. studenog:

Kao istinski umjetnik Ivan Šeremet nije se začahurio u umjetnost kao neku vrstu sigurne zone ubijajući slobodno vrijeme pritom. Naprotiv, njegova umjetnost je rizik, on sam je osjetljiv na nepravdu prema svakom uzrastu i svakoj kategoriji ljudi dok crta, slika, snima ili pak izvodi performans i to ne toliko olovkom, kistom ili kamerom  kao alatima, koliko svojim vlastitim životom. Zato, prije nego pristupimo percepciji njegovih radova, upozorenje:  Umjetnik je to koji bi publiku kojoj se predstavljao znao češće poučiti kad su ga odbijali nego kad su ga prihvaćali.“

Izložba se otvara u ponedjeljak, 10. listopada 2022. godine u 19.00 sati u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek, a bit će otvorena za sve posjetitelje sve do 7. studenog od ponedjeljka do subote, od 10 do 20 sati.

Ulaz na izložbu je SLOBODAN.