Aktualni događaji | 22/04/22

Izložba fotografija ISTOČNE PARABOLE u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu

29/04/22 - 14/06/22 19:00

Talijanski institut za kulturu u suradnji s Kulturnim centrom Osijek u petak, 29. travnja, otvara izložbu fotografija Michelea Borzonija pod nazivom Istočne parabole o životu kršćanskih zajednica na Bliskom i Srednjem Istoku.

U petak, 29. travnja u foajeu Kulturnog centra Osijek, Talijanski institut za kulturu u suradnji s Kulturnim centrom Osijek, otvorit će izložbu fotografija Michelea Borzonija, poznatog talijanskog dokumentarnog fotografa.  

Projekt je to kojem je Borzoni posvetio tri godine rada; od Kavkaza do Egipta, od Irana do Sirije, Borzoni bilježi slike iz života kršćanskih zajednica Bliskog i Srednjeg istoka, na mjestima gdje je kršćanstvo nastalo, a gdje su danas kršćanske zajednice brojčano male i u izumiranju. Autor ih je više od tri godine promatrao kroz objektiv svog fotoaparata, živeći na njihovom teritoriju, bilježeći životne trenutke, interijere, svakodnevne geste i kolektivne rituale koji zajednički stvaraju mozaik detalja te govore o prošlosti, ali i daju uvid o budućnosti kršćana na Istoku.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 29.4. s početkom u 19 sati u Kulturnom centru Osijek, i otvoreno je za sve zainteresirane posjetitelje, a izložba je zbog stalnog interesa produljena i trajat će sve do 14. lipnja (pon-sub 10-20 sati).
Ulaz na izložbu je SLOBODAN.