Vijest | 01/03/21

Izložba Civilne zaštite Republike Hrvatske

01/03/21 - 08/03/21 08:00

Vjerojatno jedna od najučestalijih riječi tijekom prošle 2020. godine, ali i u aktualnoj je bila civilna zaštita. Nažalost zbog situacije uzrokovane virusom Covid-19 te prirodnim nepogodama koje su pogodile Hrvatsku, sve više gledamo angažman Civilne zaštite koja upravo 1. ožujka obilježava Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH.

Tim povodom otvorena je izložba fotografija Civilne zaštite Republike Hrvatske koja tematski prikazuje sve aktivnosti sustava s ciljem zaštite, prevencije i edukacije građana. Tako je pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Osijek, Zvonko Grgec dao kratki presjek izložbe.

"Fotografije su iz operativnih aktivnosti sustava civilne zaštite, s vježbi ili nekih nesreća i katastrofa, uglavnom s našeg područja ili gdje su naši pripadnici bili na svojim zadacima. Željeli smo pokazati što smo zadnjih 15-ak godina sve radili, kako su pripadnici civilne zaštite pomagali stanovništvu i kako se pripremaju za buduće situacije."

Na izložbi se osim fotografija može pronaći razna oprema koju pripadnici aktivno koriste, od šatora, ronilačke opreme, prve pomoći, nosila za spašavanje pa sve do opreme za razminiravanje. Izložba je idealna za edukaciju djece školske dobi poglavito zbog prisutnosti samih pripadnika stožera koji kroz profesiju i struku imaju iskustva educiranja djece te mogu pružiti stručno vodstvo. Izložba je otvorena sljedeća dva tjedna.