Aktualni događaji | 15/10/21

Čitamo Arsena - 6. godišnjica Arsenovog odlaska

30/08/21 - 30/08/21 20:30
Prošlo je šest godina otkako nas je fizički napustio najveći i najkompletniji hrvatski kantautor, šansonijer, glazbeni umjetnik, skladatelj, „akademski težak“, „liječeni Šibenčanin“ i „pjesnik opće prakse“ – Arsen Dedić.

Kako Arsen ne smije biti zaboravljen, dok se njegova vječna poezija treba čitati, tako će i ove godine, jedna večer biti posvećena upravo njemu – ovoga puta u prekrasnom ambijentu krovne terase osječkog Kulturnog centra.

Troje entuzijasta okupljenih pod organizacijskim imenom "Na krajičku jezika" i zaljubljenih u književno stvaralaštvo, a posebno u vječnu ljepotu Arsenovih riječi, po četvrti puta organizira  čitanja Arsena. 

Čitat će se poezija i neke od njemu specifičnih misli i pogleda na svijet, a ovoga puta upriličit će se i koncertni dio uz set listu presjeka Arsenove karijere. Za koncert bit će zaslužni Slavko Babić (vokal) i Bojan Sauerborn (gitara), a poeziju i crtice recitirat će Mislav Bartoš i Bruno Koić.

Događaj će biti kapaciteta do 100 mjesta, na krovnoj terasi Kulturnog centra koja će biti uređena u ugodnom cabaret formatu sa stolovima i stolicama uz prigušena svjetla i pogledom na grad.
Sva mjesta su sjedeća, a prijave za događaj su otvorene i to na e-mail adresu: 𝗻𝗮𝗸𝗿𝗮𝗷𝗶𝗰𝗸𝘂𝗷𝗲𝘇𝗶𝗸𝗮𝟮𝟬𝟭𝟯@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺.

𝗣𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝗳𝘂𝗻𝗸𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝗿𝗮 „𝘁𝗸𝗼 𝗽𝗿𝘃𝗶 𝗻𝗷𝗲𝗴𝗼𝘃𝗮 𝘀𝘁𝗼𝗹𝗶𝗰𝗮“ 𝗽𝗮 𝘀𝘁𝗼𝗴𝗮 𝗽𝗼𝘇̌𝘂𝗿𝗶𝘁𝗲 𝘀 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗮𝗺𝗮 𝘀 𝗼𝗯𝘇𝗶𝗿𝗼𝗺 na to 𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗼 𝟭𝟬𝟬 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 𝘂 𝗽𝗶𝘁𝗮𝗻𝗷𝘂. 𝗨 𝗺𝗮𝗶𝗹𝘂 𝗱𝗼𝘀𝘁𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝘁𝗲 𝘃𝗮𝘀̌𝗲 𝗶𝗺𝗲 𝗶 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗶𝗺𝗲, 𝗢𝗜𝗕 𝘁𝗲 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗮𝗸𝘁, 𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗶𝗵 𝘀𝘁𝗼 𝗸𝗼𝗷𝗶 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝗯𝗶𝘁 𝗰́𝗲 𝘂𝘃𝗿𝘀̌𝘁𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗽𝗶𝘀 𝗻𝗮 𝘂𝗹𝗮𝘇𝘂 𝘂 𝗱𝗼𝗴𝗮đ𝗮𝗷 𝗶 𝗻𝗮 𝘁𝗮𝗷 𝗻𝗮𝗰̌𝗶𝗻 𝗼𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝘁𝗶 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗼. 𝗣𝗼𝗻𝗲𝘀𝗶𝘁𝗲 𝗼𝘀𝗼𝗯𝗻𝘂 𝗶𝘀𝗸𝗮𝘇𝗻𝗶𝗰𝘂 𝗻𝗮 𝗱𝗼𝗴𝗮đ𝗮𝗷 𝗸𝗮𝗸𝗼 𝗯𝗶 𝗺𝗼𝗴𝗹𝗶 𝗲𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶 𝘃𝗮𝘀̌ 𝘂𝗹𝗮𝘇𝗮𝗸.

Vidimo se na krovnoj terasi Kulturnog centra 30. kolovoza s početkom u 20:30 sati.