Aktualni događaji | 10/11/21

"GLAZBENI ZOO" Vitomira Ivanjeka otvara ciklus Obiteljskih glazbenih matineja!

13/11/21 - 13/11/21 11:00

Koncertni ciklus grada najavljuje prvi u nizu obiteljskih koncerata, koji pod nazivom Obiteljska glazbena matineja poziva našu najmlađu publiku da, skupa sa svojim obiteljima, subotu prijepodne provedu u posjetu Kulturnom centru Osijek i jednom posve neklasičnom „klasičnom“ koncertu .

Obiteljska glazbena matineja ciklus je koncerata u sklopu Koncertnog ciklusa grada namijenjen djeci i mladima, a kojim se zanimljivim glazbenim, glazbeno-scenskim i interaktivnim programima žele poticati i razvijati navike zajedničkih obiteljskih posjeta kulturnim ustanovama i kulturnim događanjima.

Počevši od sezone 2021./2022., obiteljski koncerti novost su u Koncertnom ciklusu grada, ali i prvi takve vrste u Osijeku.

U subotu, 13. studenoga s početkom u 11 sati u Kulturnom centru Osijek otvaramo ciklus obiteljskih glazbenih matineja s netipičnim klasičnim koncertom „Glazbeni ZOO“ u izvedbi netipičnog klasičnog pijanista - Vitomira Ivanjeka!

Kako zvuči životinjski svijet kad se odsvira na klaviru, može li se glazbom dočarati elegancija jedne žirafe, brzina leoparda, nalet krda bizona, snaga lava i malenkost miša? Jel labuđi pjev zapravo arija životinjskog svijeta, i stvaraju li ptice svojim cvrkutom simfoniju šume? Kako zvuči Zoološki vrt oslikan igrom crno-bijelih klavirskih tipki… odgovore na ova pitanja potražite u subotu u Kulturnom centru Osijek s početkom u 11.00 sati.

Karizmatični pijanist Vitomir Ivanjek poznat je po svojim majstorskim improvizacijama, te po jedinstvenoj sinergiji klasične i popularne glazbe u vlastitim koncertnim aranžmanima, parafrazama i skladbama. Uz to što je koncertni pijanist, skladatelj i orguljaš, Vitomir Ivanjek dugogodišnji je zborovođa poznatog dječjeg zbora Zagrebački anđeli®. Od ovog svestranog umjetnika navikli smo na originalne glazbene spektakle u vlastitoj režiji, a takav će biti i njegov „Glazbeni Zoo“  ove subote u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mjesta na e-mail adresu: info@kulturni-centar.hr. Roditelji/osobe u dječjoj pratnji moraju imati važeće COVID potvrde koje trebaju predočiti na ulazu. Zbog ograničenog broja mjesta ljubazno molimo da prilikom rezervacije mjesta, napišete broj članova obitelji koji će prisustvovati koncertu.

Vitomir Ivanjek photo by: Matija Habljak/Pixsell