Aktualni događaji | 04/08/22

GITARSKI DIJALOZI BRUNE MIČETIĆA

05/08/22 - 05/08/22 20:15

 

Čarobni ambijent trenutno najpopularnije osječke krovne terase, one Kulturnog centra Osijek, u sklopu Osječkog ljeta kulture, bit će mjesto i kulisa još jednog sjajnog klasičnog koncerta  - ovaj put riječ je o jazz koncertu poznatog hrvatskog gitarista Brune Mičetića. Mičetić će predstaviti svoj novi glazbeni projekt Guitar dialogues.

Bruno Mičetić hrvatski je jazz gitarist rodom iz Rijeke, školovan na poznatoj jazz akademiji u Klagenfurtu. Od najranije mladosti sudjeluje na jazz festivalima diljem Hrvatske i svijeta, i svira s renomiranim glazbenim imenima. Svestrani Mičetić, U rijeci ima svoju glazbenu školu Rijeka gitar center, utemeljitelj je i osnivač Rab Jazz festival, osnivač je rock sastava Keops s kojim redovito nastupa i za kojeg piše skladbe. S briljantni Ratkom Divjakom i Joem Kaplowitzem nastupa u triju s kojim je izdao i album na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe i koji je naišao na odlične kritike struke i publike; s glumicom i pjevačicom Renatom Sabljak snimio je album „Capturing the moment“, pokretač je i projekta „Melodije nacionalnih parkova RH“ u sklopu kojeg je, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, održao prvi live stream koncert u NP Risnjak, a koji je na društvenim mrežama pogledan preko 10 000 puta. U pripremi su koncerti u ostalih 7 nacionalnih parkova.

U Osijek nam dolazi sa svojim novim glazbenim projektom Guitar Dialogues u kojem nesumnjivo pokazuje svu raskoš svoje sviračke tehnike. Bruno Mičetić ovim koncertom predstavit će svoje najnovije instrumentalne skladbe koje će uskoro objaviti na novom CD-u. Kompozicije imaju originalni stil s elementima jazza, bluesa i rocka. Bruno je ovaj projekt zamislio kao razgovor između akustične i električne gitare u čijoj izvedbi mijenja njihove ugodbe, a koristit će i elektronske efekte, procesore, looper...
Koncert će se održati u petak, 5. kolovoza s početkom u 21.15 sati na krovnoj terasi KC Osijek. Ulaz SLOBODAN.