Aktualni događaji | 03/11/21

Gitaristički virtuoz PETRIT ÇEKU U Koncertnom ciklusu grada!

06/11/21 - 06/11/21 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja svoj uspješni niz i pred osječku publiku dovodi i spaja vrhunske instrumentaliste i glazbenike - nakon Varaždinskog komornog orkestra, Hrvatskog baroknog ansambla i Zagrebačkih solista, u Osijeku će prvi put nastupiti hrvatsko-kosovski gitaristički virtuoz Petrit Çeku.

Ovaj princ gitare iz Prizrena, izdanak cijenjene i glasovite zagrebačke škole gitare i klase profesora Darka Petrinjaka, privatno nenametljiv, discipliniran i duboko uronjen u svoj osebujni glazbeni svijet, na (svjetskim) pozornicama pretvara se u solista koji publiku, jednako nenametljivo i polagano uvodi u nezamislivu čaroliju svoje interpretacije.

Rođen u vrijeme najvećih previranja na Kosovu, prestrašen ratnim vihorom i neizvjesnošću, priča je to o talentu koji je unatoč svemu našao svoj put do samih gitarističkih vrhunaca.

Petrit Çeku jednom je izjavio da su njegova dva idola Mozart i Pogorelić: „ S jednim i s drugim provodio sam sate i dane, a da bih mu bio bliže, Pogoreliću sam na koncertu (u Lisinskom) listao partituru.“ Nekoliko godina kasnije, do zadnjeg mjesta Petrit Çeku napunio je Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog sa stajaćim ovacijama, što dovoljno govori o izvedbama ovog mladog umjetnika. Dobitnik je svih važnih nagrada za mlade glazbenike - Nagrade „Mladi glazbenik godine“ Zagrebačke filharmonije, „Ivo Vuljević“ Hrvatske glazbene mladeži, „Ferdo Livadić“ Samoborske glazbene jeseni, devet prvih nagrada na internacionalnim gitarskim natjecanjima…. Nastupio je kao solist uz mnoge simfonijske orkestre te surađivao s glazbenim velikanima.

Ovaj vikend, odvojite subotnju večer, 6.11. za jedan izvrstan koncert - Petrit Çeku u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20.00 sati u sklopu Koncertnog ciklusa grada.

Obavještavamo sve cijenjene posjetitelje koncerta da je za prisustvo koncertu na ulazu  potrebno predočiti COVID potvrdu.
Obzirom da smo bez Covid potvrda morali voditi računa o ograničenju broja sjedećih mjesta sukladno veličini prostora, uvođenjem Covid potvrd  želimo omogućiti  većem broju ljudi da mogu doći i uživati u koncertu.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave putem e-maila ili telefona, ali isključivo uz predočenje COVID potvrde.

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA
6.11.2021. / 20.00 sati
Kulturni centar Osijek

PETRIT CEKU, gitara

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Fantazija br. 3 u e-molu*, K. 397
(Obr.: Petrit Çeku)
*orig. u d-molu

Fernando Sor: Sonata u c-molu, op. 25
Andante Largo
Allegro non troppo
Tema con variazioni
Menuetto

Goran Listeš: “Omaggio a Marko Ruždjak”, op. 17

Manuel Ponce: Sonate Romantique (Hommage à Schubert)
Allegro non troppo, semplice
Andante
Moment Musical, Vivo
Allegro non troppo e serioso