Aktualni događaji | 16/08/23

FLAMENKO UŽIVO! na krovu KC-a

18/08/23 - 18/08/23 20:00

Flamenko uživo! nam stiže u Osijek, na krovnu terasu Kulturnog centra u sklopu Osječkog ljeta kulture u petak, 18. kolovoza s početkom u 20.00 sati. Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka Virginie Delgado i slovenskog plesača Mitje Obeda.

Nina Ćorić zagrebačka je pjevačica flamenka i direktorica Flamenco Festivala Zagreb od 2012. do danas. Usavršavala se u Madridu i Sevilli te polazila privatne satove pjevanja kod Montse Cortés i Alicie Acuñe. Stalna je suradnica Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj s ciljem promoviranja flamenka u domovini, ali i izvan nje. U suradnji s najmlađim hrvatskim flamenko gitaristom Teom Mandžukom, madridskom plesačicom, koreografkinjom i profesoricom s diplomom iz flamenka Virginijom Delgadom te slovenskim plesačem Mitjom Obedom koji su ples usavršavali u legendarnom madridskom centru za flamenko Amor de Dios, ostvaren je program s puno emocija, atraktivnih kostima i koreografija FLAMENCO EN VIVO (FLAMENKO UŽIVO) s kojim oduševljavaju publiku na nastupima diljem Hrvatske prenoseći zvuk i energiju španjolskog flamenka gdje god se pojave.

U vrhunskoj glazbeno-plesnoj izvedbi, te  flamenko zvuku i energiji uživamo u petak, 18. kolovoza s početkom u 20.00 sati na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek.
Ulaz je SLOBODAN.

Autor fotografija: Filip Kovačević