Vijest | 26/07/22

Filmske večeri OSJEČKOG LJETA KULTURE: Obiteljska komedija MOJ TATA KOBASICA

31/07/22 - 31/07/22 21:00

U nedjelju, 31. srpnja u 21.00 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek nastavljamo prikazivati filmove u sklopu filmskih programa Osječkog ljeta kulture. Za kraj srpnja bit će prikazana belgijska obiteljska komedija „Moj tata kobasica“.

Zoé je 11 - godišnja curica koja na pragu adolescencije promatra svoju obitelj- majku, uspješnu poduzetnicu koja zbog posla često izbiva od kuće, oca zaposlenog u banci, sestru opsjednutu izgledom i brata zaokupljenog pripremama za moguće svjetske katastrofe.

Zoéin tata postaje nezadovoljan poslom bankara i odlučuje napustiti karijeru kako bi postao glumac. Njegova supruga, izvršna direktorica u tvornici čokolade, zabrinuta je zbog njegovih planova, ali Zoé odlučno podrži njegov izbor i pomaže ocu da uspije u velikoj životnoj promjeni… Film vrlo duhovito oslikava važne teme – od krize srednjih godina, preko odrastanja do odnosa u obitelji, kojima pristupa odvažno, ozbiljno, ali s dozom originalnog humora.

Dugometražni prvijenac redateljice Anouk Fortunier ekranizacija je istoimenog romana za djecu poznate spisateljice Agnès de Lestrade. Fokus je filma na odnosu oca i kćeri, u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu. Iz tog odnosa međusobnog razumijevanja i podupiranja oboje će izaći kao sretniji i samouvjereniji pojedinci čiji će razvoj potaknuti i ostale članove obitelji na pozitivne promjene.

Projekcija filma u sklopu Osječkog ljeta kulture održat će se u endjelju, 31. srpnja s početkom u 21.00 sat na krovu Kulturnog centra Osijek. Ulaz SLOBODAN!

 

MOJA TATA KOBASICA

Belgija, 2021.

Redateljica: Anouk Fortunier 

Glume: Johan Heldenbergh, Serge-Henri Valcke, Hilde De Baerdemaeker

Žanr: obiteljski film

Trajanje filma: 90 minuta