Aktualni događaji | 04/07/23

FILMSKE VEČERI OLJK-a: Projekcija filma "LOVING PABLO" s Javierom Bardemom i Penelope Cruz!

09/07/23 - 09/07/23 21:00

I ove godine uživamo u kinu na otvorenom, na najboljoj ljetnoj lokaciji u gradu -  krovu Kulturnog centra Osijek! Filmske večeri Osječkog ljeta kulture na krovu Kulturnog centra Osijek započinjemo u nedjelju, 9.7. u 21.00 sat projekcijom biografske drame „Loving Pablo“ redatelja Fernarda León de Aranoa o životu zloglasnog narko bossa Pabla Escobara. Glavne uloge u filmu tumače Javier Bardem i Penelope Cruz.

'Voleći Pabla' gangsterska je biografska drama redatelja Fernanda Leóna de Aranoae nastala prema memoarima Virginie Vallejo. Donosi istinitu pripovijest prepunu akcije i napetosti, tematizirajući uspon i pad kolumbijskog narko lorda, osnivača kartela Medellin – zloglasnog Pabla Escobara Gaviria. U španjolsko-bugarskoj produkciji, film slijedi standardne narativne sekvence filmova koji vjerodostojno portretiraju Escobara kao političara, čovjeka naroda, razbojnika, zatvorenika, bjegunca i na koncu čovjeka u bjegu pred vlastitim smaknućem. Donosi nam autentično prepričan djelić tamne strane svjetske povijesti s fokusom na njegov buran odnos i ljubavništvo s ambicioznom novinarkom Virginiom Vallejo. 

Projekcija filma će se održati u nedjelju, 9. srpnja s početkom u 21.00 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan, ulaznica nema. Trajanje filma je 123 minute. U slučaju lošeg vremena, projekcija filma će se održati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Redatelj: Fernando León de Aranoa
Scenarist: Fernando León de Aranoa, Virginia Vallejo (prema knjizi)
Producent: Javier Bardem, Ed Cathell III, Kalina Kottas, Miguel Menéndez de Zubillaga, Dean Nichols, John Thompson
Glumci: Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard
Zemlja: Španjolska, Bugarska
Godina: 2017.
Trajanje: 123'