Aktualni događaji | 31/08/23

Filmske večeri OLJK-a: "HRABRI MALIŠAN 2" - film za cijelu obitelj!

28/08/23 - 28/08/23 20:00

Obiteljski film jednako zanimljiv roditeljima i djeci te za njihovo zajedničko uživanje, animirani pustolovni francuski biser "Hrabri mališan 2" (Les mandibules du bout du monde) na programu je Osječkog ljeta kulture u ponedjeljak, 28.08. u 20.00 sati na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek.

Ovaj avanturistički zabavni film nema dijaloga -  lišen je glasa, ali ne i zvuka. Iako u njemu nitko neće izgovoriti jednu jedinu rečenicu, praznik je za oči klincima i njihovim roditeljima, kao i odmor za uši.

Ljudske likove igraju pravi glumci, a ambijent je autentičan, od snijegom posutih šuma istočne Francuske do suncem obasjanih Kariba. U filmu animirane su samo životinje, ali se u totalima uklapaju u okolinu da se i same čine "prave".

Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe. Otac bubamare leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kada stigne, naš se junak mora suočiti s dvostrukim izazovom: pronaći sina i spasiti dom svog novog prijatelja, karipske bubamare čija je kuća ugrožena gradilištem. Srećom, u pomoć stiže njegov prijatelj crni mrav, koji juri s druge strane svijeta kako bi mu pomogao.

"Hrabri mališan 2" (2018.) drugi je dio avantura hrabre bubamare u režiji Hélène Giraud i Thomasa Szabe. Trajanje filma je 92 minute.

U slučaju lošeg vremena projekcija se premješta u prostor Male dvorane Kulturnog centra Osijek.

Ulaz na projekciju je besplatan, kao i kokice uz film.

"Hrabri mališan 2" je prilično jedinstven komad (animiranog) filma koji je stvorio vlastiti kreativno izmaštan svijet na temelju stvarnoga, u potpunosti satkan od slika i zvukova što govore tisuću riječi o čudima prirode i ljubavi roditelja.“ (Marko Njegić, Slobodna Dalmacija)