Aktualni događaji | 18/08/23

Filmske večeri OLJK-a: gledamo nagrađivanu tursku komediju "LEPTIRI"

23/08/23 - 23/08/23 20:00

Filmske večeri Osječkog ljeta kulture u srijedu, 23. kolovoza s početkom u 20.00 sati prikazuju nagrađivanu tursku komediju „LEPTIRI“ (Kelebekler) na krovu Kulturnog centra Osijek.

Suzi i njezina braća Cemal i Kenan gotovo uopće ne komuniciraju otkad su kao tinejdžeri odselili iz malog rodnog sela, a kontakt su izgubili i s ocem. Situaciju mijenja očev neočekivani telefonski poziv najstarijem Cemalu, sa zahtjevom da se svi troje odmah vrate u selo. Cemal okuplja brata i sestru te unatoč oklijevanju kreću na neobično putovanje. Pokušavajući ponovno povezati komadiće disfunkcionalne obitelji i suočiti se sa zajedničkom prošlošću, postepeno se upoznaju, ne sluteći da ih tek u selu čekaju najveća iznenađenja.

Odlična gluma i jedinstvena kombinacija komedije i drame osigurala je filmu „Leptiri“ glavnu nagradu na Sundance Film Festivalu, ali i brojne druge nagrade na filmskim festivalima u Istanbulu, Ankari, Thessalonikiju, Bukureštu.. kako od strane publike, tako i stručnih žirija navedenih festivala.

Uobičajeno za dobre 'road' filmove ("filmove ceste“) , i u 'Leptirima' se radi o emotivnom putovanju likova.

Projekcija filma „Leptiri“ u sklopu Osječkog ljeta kulture održava se uz slobodan ulaz (i besplatne kokice).
Trajanje filma: 117 minuta.
U slučaju lošeg vremena, projekcija filma održava se u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Osječko ljeto kulture/ Srijeda, 23.8./20.00 sati/Krovna terasa Kulturnog centra OsijekLEPTIRI (KELEBEKLER/ Turska, 2018.)
Scenarij: Tolga Karaçelik
Uloge: Tolga Tekin, Bartu Küçükçaglayan, Tugce Altug