Aktualni događaji | 21/08/23

FILMSKE VEČERI OLJK-a: Američka emotivna drama "SASVIM OBIČNA LJUBAV"

27/08/23 - 27/08/23 20:00

Američka emotivna drama „Sasvim obična ljubav“ s oskarovkom Lesley Manville i Liamom Neesonom u glavnim ulogama na rasporedu je Osječkog ljeta kulture u nedjelju, 27. kolovoza s početkom u 20.00 sati na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek.   

Hvaljena nezavisna drama (također) supružnika Lise Barros D’Sa i Glenna Leyburna, predstavlja kompleksan uvid u emocionalni i psihološki život para suočenog s izazovima bolesti, predvođen odličnim nastupima Lesley Manville (Sve ili ništa, Fantomska nit, Još jedna godina…)  i Liama Neesona (Schindlerova lista, Zapravo ljubav, Putnik, 96 sati…)

U fimu, supružnici Joan i Tom u braku su dugi niz godina. Njihov brak je skladan i sretan. Njihova sreća proizlazi iz zajedničkog života punog ljubavi koja se iskazuje nježnošću i humorom. No, kad je Joan neočekivano dijagnosticiran rak dojke, tijek liječenja osvjetljava njihov odnos s obzirom na to da se suočavaju s izazovima koji stoje pred njima i neizvjesnošću što bi se moglo dogoditi ako se njoj nešto dogodi.

Film „Sasvim obična ljubav“ priča je o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koja život postavlja svakome od nas. Riječ je o suosjećajnom i iskrenom filmu lišenom sentimentalnosti, čiji je fokus na njihovoj ustrajnosti da unatoč svim životnim izazovima sačuvaju dostojanstvo, poštovanje i ljubav.

Vidimo se na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek u nedjelju, 27. kolovoza u 20.00 sati u sklopu Filmskih večeri Osječkog ljeta kulture. Ulaz na film je besplatan. Trajanje filma: 92 minute.

U slučaju lošeg vremena, projekcija filma premješta se u Malu dvoranu Kulturnog centra Osijek.