Aktualni događaji | 29/08/23

DIZAJN U SPORTU-predavanje Koraljke Vlajo u Muzeju Slavonije!

31/08/23 - 31/08/23 20:00

Muzej Slavonije brojnim zanimljivim predavanjima obogatio je i ovogodišnje Osječko ljeto kulture, a iako posljednje u ovom ljetnom nizu, predavanje Koraljke Vlajo u četvrtak, 31. kolovoza s početkom u 20.00 sati otvorit će još jednu zanimljivu temu dizajna u sportu, vizualnoj komunikaciji velikih međunarodnih sportskih manifestacija, ali i primjerima kvalitetnog domaćeg dizajna s područja sporta.

Koja je veza između grafičkog dizajna i sporta saznat ćete u predavanju Koraljke Vlajo, muzejske savjetnice i voditeljice Zbirke grafičkog dizajna i Zbirke produkt dizajna: dizajn sporta iz Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

U predavanju će biti riječi o primjerima kvalitetnog domaćeg dizajna s područja sporta, odnosno sportskih manifestacija. Prvenstveno će biti riječ o sportskom plakatu kao nekad ključnoj formi javne promocije, a analizirat će se i drugi oblici vizualnih komunikacija u ovom području, posebice pri oblikovanju cjelovitog vizualnog identiteta velikih međunarodnih sportskih manifestacija.

Ulaz za posjetitelje je besplatan.