Aktualni događaji | 30/04/24

"DEKADENCIJA" S. Berkoffa opet igra!

03/05/24 - 04/05/24 20:00

Dvije nove izvedbe predstave „Dekadencija“ na rasporedu su Kulturnog centra Osijek u petak, 03.05. i u subotu, 04. 05. s početkom u 20.00 sati.  Ulaznice po cijeni od 7,00 eura u prodaji su na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/a, Osijek), svaki dan od 7-22 sata.

Komad je to, koji nije za svakoga. "Junaci" ove priče dva su para, pripadnici visokog društva u najgoroj i najkarikaturalnijoj verziji narcisoidnih i homofobnih zaljubljenika u dokonost, užitak i svoj status. Likovi pretjerani, ali nam možda ipak pomalo i poznati... zamislite ih samo s kriškom pršuta na čelu i odjednom će vam čitav niz tih krivih uzora proći pred očima.
Danas ti ljudi koje treba demistificirati nisu visoko britansko društvo kao u Berkoffovo vrijeme. Ali svako društvo ima svoje zlatne teliće.
Brz, dinamičan i dramaturški suh tekst ogroman je izazov. U tim brzim izmjenama četiri lika, u struji misli bez interpunkcijskih znakova i moru pretjerivanja u koje su uronjeni likovi Dekadencije, izvrsno su se snašli Sara Moser i Vedran Dakić.
Malo više od 40 godina je, kako je „Dekadencija“ postala dio dramske literature. Igrana, cenzurirana, popularna ili nevidljiva. Sve od toga, ponekad i istovremeno.

Zbog oštrog izražaja koji koristi vulgarni jezik predstava se ne preporučuje mlađima od 16 godina.

Izvedbe:
Petak, 03.05./20.00 sati /Kulturni centar Osijek

Subota, 04.05. /20.00 sati/Kulturni centar Osijek

Cijena ulaznice: 7,00 eura
Prodaja ulaznica: Porta Kulturnog centra (Trpimirova 2/a, Osijek) pon-sub 7-22 sata

DEKADENCIJA
Autor teksta: Steven Berkoff
Režija: Ivan Kristijan Majić
Koprodukcija: Kulturni centar Osijek i Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci 
Igraju: Vedran Dakić i Sara Moser
Kostimografija i scenografija: Mario Tomašević
Oblikovanje svijetla: Igor Elek
Prijevod: Tomislav Mišić