Aktualni događaji | 02/11/23

60. GLAZBENA TRIBINA Hrvatskog društva skladatelja održava se u OSIJEKU!

03/11/23 - 05/11/23 19:30

Dvije nezaboravne večeri pune glazbe, zabave i iznenađenja

Jedna od glazbenih manifestacija s najdugovječnijim stažem i najdužom tradicijom na našoj glazbenoj sceni, Glazbena tribina otvara svoja vrata ljubiteljima hrvatske autorske glazbe, a u Osijeku – u kojem se od 3. do 5. studenoga održava treći puta za redom – ugošćuje niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

Za respektabilno 60. izdanje umjetnički voditelj Tibor Szirovicza priredio je bogat i raznolik program, otvoren brojnim imenima hrvatske autorske scene: od Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Mila Cipre, preko Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća i Marka Ruždjaka, sve do Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnogih drugih.

Za publiku Osijeka i šire bit će to prigoda i za susret s nizom prvorazrednih izvođača ovogodišnje manifestacije.

Među imenima koja će nastupiti na ovogodišnjoj Tribini su velikan hrvatskoga pijanizma Vladimir Krpan i ugledna pijanistica Katarina Krpan, sjajni Cantus Ansambl i fantastični Matija Dedić Trio, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, mlada orguljašica Tea Kulaš i multiinstrumentalist Ratko Vojtek, Zagrebački puhački ansambl te Ansambl za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke.

U povodu 60. obljetnice, autorice Dina Puhovski i Petra Pavić priredile su dokumentarni film čijom će premijerom u petak biti otvoren program. Uz projekciju je vezana i tribina Glazbena tribina – prošlost, sadašnjost, budućnost, koja je na programu drugoga dana manifestacije.

Programi se održavaju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, konkatedrali sv. Petra i Pavla te Kulturnom centru Osijek.

Detaljan program je na poveznici https://tribina.eu/

Glazbena tribina održava se u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i HUZIP-a, u partnerstvu s Kulturnim centrom Osijek. Nastup Ansambla Quasars ostvaren je uz potporu Umjetničkog vijeća Slovačke i financijsku podršku SOZA-e.

Ulazak na programe manifestacije je slobodan, osim za koncerte koji se održavaju u HNK-u u Osijeku (Vladimir i Katarina Krpan, 3. studenoga; Cantus Ansambl, 4. studenoga) za koje se ulaznice mogu osigurati na blagajni kazališta, po cijeni od šest eura ili na poveznici https://hnk-osijek.hr/ulaznice/