Aktualni događaji | 30/11/23

26.11. Gostovanje predstave "UBU OVO ONO"!

26/11/23 - 26/11/23 20:00

U nedjelju, 26.11. s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek očekuje nas gostovanje kazališne predstave „Ubu Ovo Ono“ nastale u koprodukciji Trupe OvoOno, Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba, Radija Teatar i Teatra&TD. Ulaznice po cijeni od 7,00 eura u prodaji su na porti KC-a.

„UBU OVO ONO“ je sajmena predstava nastala prema istinitom događaju. U ovoj komediji dočekujemo putujuću kazališnu trupu OvoOno u spektakularnim pokušajima odigravanja poznatog dramskog teksta „Kralj Ubu“. Zbog prepirki i nadmetanja unutar trupe, ne uspijevaju uprizoriti predstavu, ali zato možete svjedočiti njihovom veličanstvenom neuspjehu.

U predstavi igraju predstavnici novog glumačkog naraštaja, (pred)diplomanata sa zagrebačke i osječke Akademije, koji već opako osvajaju publiku i kritiku: Domagoj Ivanković, Igor Jurinić, Maruška Aras, Luka Knez, Tea Harčević, Goran Vučko i Ivan Simon. Autor dramskog predloška je Vid Lež, režiju potpisuje Dražen Krešić, a produkciju i dramaturgiju Katarina Krešić.

Predstava je nastala kao diplomski ispit Katarine Krešić na studiju produkcije i scenskih umjetnosti pri zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, pod mentorstvom ugledne red. prof. art Snježane Banović. Priča je to s motivima poznatog  dramskog teksta „Kralj Ubu“ Alfreda Jarryja. Dobri i domišljati dijalozi, koji isprepleću sve aktualno danas i nekad, dobro će nasmijati gledatelje, uz multitalentirane glumce koji kroz predstavu pokazuju sve dimenzije svog talenta i (naučene) glumačke vještine.

Ekipa se kroz rad jednim dijelom referirala na srednjovjekovne kazališne trupe koje su mahom igrale na otvorenom po trgovima, sajmovima, a u slučaju kiše možda u i konobama. Sada nam stiže na kazališnu scenu Kulturnog centra Osijek, u nedjelju, 26. studenoga s početkom u 20.00 sati. Ulaznice za predstavu po cijeni od 7, 00 eura dostupne su na porti Kulturnog centra Osijek, od ponedjeljka do subote 7-23 sata, a u nedjelju, sat vremena prije početka predstave.

NEDJELJA, 26.11./20.00 sati/Kulturni centar Osijek
"UBU OVO ONO"
Sajmena predstava nastala prema istinitom događaju i motivima teksta „Kralj Ubu“ Alfreda Jarryja

IGRAJU:
Domagoj Ivanković
Igor Jurinić
Maruška Aras
Luka Knez
Tea Harčević
Goran Vučko / Ivan Simon

AUTORSKI TIM:
Redatelj: Dražen Krešić
Autor dramskog predloška: Vid Lež
Dramaturginja i producentica: Katarina Krešić
Autori glazbe: Antun Aleksa, Vid Lež i Katarina Krešić
Koreografkinja: Melisa Beqaj
Scenograf: Martin Šatović
Kostimograf: Josip Đerek
Oblikovatelj tona: Dino Brazzoduro
Asistentica produkcije: Margareta Ivoš
Dizajner vizuala: Ivan Stanišić
Fotografi: Mia Cvitković, Urh Pirc, Luka Dubroja i Martin Šatović
Inspicijentica: Zrinka Bačić
Koprodukcija: Trupa OvoOno, RadioTeatar, Akademija dramske umjetnosti i Teatar&TD