Aktualni događaji | 12/01/24

23. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA AUTORA IZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

15/01/24 - 13/02/24 19:00

U ponedjeljak, 15. siječnja s početkom u 19.00 sati u foyeru Kulturnog centra Osijek, u organizaciji Fotokluba Osijek, bit će otvorena 23. izložba fotografija autora iz Osječko-baranjske županije. Izložba ostaje otvorena sve do 13. veljače uz slobodan ulaz.

Izložba je to koja okuplja fotografe Osječko-baranjske županije, pokazuje, nagrađuje i pohvaljuje najbolje od njih, a održava se u organizaciji Fotokluba Osijek te u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Kulturnim centrom Osijek.

Fotografski natječaj okupio je 70 talentiranih fotografa s čak 400 fotografija. Stručni žiri u sastavu: Valentina Radoš (viša muzejska savjetnica, MLU), Ilija Stanušić (EFIAP, MF, HFS), te Marin Topić (ULUPUH) odabrao je pobjedničke fotografije u dvije kategorije: Mladi do 18 godina i odrasli, a nekoliko je fotografija dobilo i poebne pohvale.

„Zadatak odabira pobjednika pokazao se nimalo lakim. Svaka fotografija imala je svoj jedinstveni šarm, elemente koji potiču na razmišljanje i zadivljujuće priče. Natjecanje je predstavljalo izazov za umjetnički senzibilitet ocjenjivačkog povjerenstva, jer su pomno proučavali bezbrojne kadrove, neumorno raspravljajući o tomu koje fotografije zaslužuju priznanje. Naposljetku, izabrani su pobjednici, ali proces je poslužio kao podsjetnik na neizmjeran talent i kreativnost koji postoje unutar fotografske zajednice“  - osvrnula se predsjednica Fotokluba Osijek, Silvana Faller, na predstojeću izložbu.

Izložba će biti otvorena od 15. siječnja do 13. veljače svaki dan, od ponedjeljka do subote 7-23 sata. Ulaz je slobodan.