Aktualni događaji | 15/11/22

22. skupna IZLOŽBA FOTOGRAFIJA autora Osječko - baranjske županije!

17/11/22 - 31/12/22 19:00

U četvrtak, 17. studenoga s početkom u 19.00 sati u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra Osijek bit će otvorena 22. skupna izložba fotografija autora iz Osječko-baranjske županije.

Izložba koja okuplja fotografe Osječko-baranjske županije i pokazuje najbolje od njih, održava se u organizaciji Fotokluba Osijek, Kulturnog centra Osijek te Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Valentina Radoš (viša kustosica Muzeja likovnih umjetnosti), Jasmina Gorjanski ( majstor fotografije Hrvatskog fotosaveza i EFIAP) te Marin Topić (član ULUPUHa i majstor fotografije), za izložbu su izabrali 28 fotografija koje su prema ocjenama ocjenjivačkog suda dobile najviše ocjene.

Na otvorenju izložbe bit će dodijeljene nagrade i priznanja za najatraktivnije fotografije 22. izdanja izložbe, u nekoliko kategorija.

Izložbu će biti moguće pogledati svaki dan (osim nedjelje) u foyeru Kulturnog centra Osijek od 7-23 sata, a izložba će biti otvorena sve do kraja prosinca. Ulaz je SLOBODAN.

U kategoriji mladih do 18 godina prvu nagradu dobio je Matej Samarđić za fotografiju „Dravska magija“, drugu Iris Zelek za „Odraz“ a treću Katarina Pikec za „The desire to know your own soul will end all other desires „.
U otvorenoj kategoriji za sve fotografe, prvu nagradu je dobio Željko Černić“ za fotografiju „Jelenak“, drugu Damir Rajle za fotografiju „Hallstat blues“ te treću nagradu Ankica Molnar za „Jelene“.
Zbog vrlo visoke razine kvalitete fotografija pohvalu suda su dobili Ivana Zec za „Focus“, Zlatko Balentić za „Na snijegu“, Nenad Milić za „Oluju“ Josipa Madjar za „Matrix“, Dubravka Kovačević za  fotografiju „Zalazak u Baranji“, te Dubravko Franjin za „Baranjska savana“.