Aktualni događaji | 16/02/24

20. i 21.2. Nove izvedbe predstave "ŠARLATAN"

21/02/24 - 21/02/24 20:00

 

Izvedbe predstave „Šarlatan“ u režiji Roberta Raponje na rasporedu su Kulturnog centra Osijek 20. i 21. veljače s početkom u 20.00 sati. U predstavi igraju bard hrvatskog glumišta Joško Ševo, Davor Tarbuk i Katica Šubarić.

Humorna drama „Šarlatan“ (podnaslovljena Učitelj glume) u pravom je smislu riječi hommage kazalištu, a na sceni oživljava svojevrsno „kazalište u kazalištu“: profesor glume na prestižnom umjetničkom konzervatoriju i bivši glumački Bard (Joško Ševo), uvježbava scene iz Čehovljeva „Galeba“ s dvoje mladih studenata glume – Ninom (Katica Šubarić) i Konstantinom (Davor Tarbuk).

Uz rad na predstavi redatelj Robert Raponja je zapisao: „Zašto netko želi postati glumcem ili glumicom? Zašto se studira glumu? Što to mlade ljude motivira da upišu glumu na dramskim akademijama? Naposljetku, koji su to i kakvi ljudi koji imaju potrebu nesebično i otvoreno prenositi svoje znanje o teatru, glumi, o životu?...Je li gluma umjetnost ili duhovna praksa?...Što je uspjeh? Aplauz, pljesak, slava?

…Odlukom da uprizorim ovaj komad svoga kazališnoga prijatelja Andrasa Hathazija, doktora umjetnosti, glumca, pisca, redatelja i Toma Dogana, kazališnoga i filmskog redatelja, osjetio sam kako kroz redateljsku postavku, prije svega izborom glumaca, moram iskreno, neposredno i jasno odgovoriti na sva pitanja koja su autori postavili…“

Cijena ulaznice za predstavu je 7,00 eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra (Trpimirova 2/a, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) 7-22 sata.

Izvedbe:

Utorak, 20.2. / 20.00 sati/ Kulturni centar Osijek
Srijeda, 21.2. / 20.00 sati / Kulturni centar Osijek

Cijena ulaznice: 7.00 eura
Prodaja ulaznica: Porta Kulturnog centra ( Trpimirova 2/a, Osijek) pon-sub 7-22 sata