Aktualni događaji | 22/10/21

11. Dani austrijske kulture u Osijeku uz otvorenje izložbe „Almost“ W. Czaje i koncert ansambla Synchronos

29/10/21 - 29/10/21 17:30

U petak, 29. listopada s početkom u 17.30 sati u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra Osijek bit će otvorena izložba pod nazivom „Almost“ bečkog pisca, stručnjaka za arhitekturu i fotografa Wojciecha Czaje uz nastup ansambla Synchronos. Izložbom i koncertom bit će otvoreni 11. Dani austrijske kulture u Osijeku u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Izložba „Almost“ Wojciecha Czaje nastala je 2020.-te godine usred pandemije COVIDA-19 i lockdowna. Bečki pisac i stručnjak za arhitekturu Wojciech Czaja krenuo je na put: put kroz Beč koji je na kraju postao imaginarni put oko svijeta. Fotografije koje su prvi puta izložene 2021. g. u Muzeju grada Beča prikazuju nepoznate zakutke grada i otvaraju nove poglede na poznate zgrade, ulice i trgove. Tako Beč „zamalo“ (eng. „almost“) postaje  Guangzhou, Pittsburgh, Asunción ili Krk. Upravo će ove footgrafije biti izložene u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra Osijek. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje od 29.listopada do 15. studenoga 2021. od pon- sub od 10.00 do 20.00 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Otvorenje izložbe pratit će i nastup ansambla Synchronos koji će održati koncert s početkom u 18.00 sati. Ansambl Synchronos u sastavu: Vlatka Peljhan (violina), Victor Lowrie Tafowa (viola), Vid Veljak (cello), Marko Zupan (flauta), Renaus Guy Rousseau (klarinet) i Mia Elezović (klavir) pod ravnanjem dirigenta Davorina Brozića izvest će koncertni repertoar koji će predstaviti bogato austrijsko suvremeno glazbeno stvaralaštvo pa će se tako na programu naći skladbe Beata Furrera, Manuele Kerrer, Friedricha Cerhe, ali i Arnolda Schonberga.

Program je ostvaren pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Ulaz na otvorenje izložbe i koncert ansambla Synchronos je slobodan uz obaveznu prijavu na e-mail:  info@kulturni-centar.hr.